אוסף בן ישראל 
הכנת תחמיץ, באר טוביה, שנות ה-60 

הכנת תחמיץ, באר טוביה, שנות ה-60

 
אוסף בן ישראל |
 
הבוידעם

חברי המושב מהדקים ערימות תירס במהלך הכנת מזון לפרות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
תחמיץ הינו מזון לבהמות שמוכן תוך החמצה, שיטת שימור שנועדה לאפשר אחסון מזון לתקופות ארוכות. התחמיצים הנפוצים בישראל הם תחמיצי חיטה ותירס, המיועדים להזנת בקר לחלב.

במהלך ייצור התחמיץ קוברים את גרעיני התירס או החיטה בבורות גדולים, מכסים ומהדקים היטב בעזרת טרקטורים, כדי למנוע היווצרות כיסי אוויר. לאחר מכן מכסים ביריעות פלסטיק. לאחר שבועיים מוציאים את התחמיץ והוא מוכן לשימוש.

התחמיץ משמש כרכיב המזון הגס המרכזי במנת המזון של הפרות החולבות. הכנתו מתבצעת פעם אחת בשנה ולכן ישנה חשיבות מרכזית לאופן ולאיכות התהליך.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by